ГоловнаПолітика

Захарченко: особи тих, хто напали на міліцію через мову, встановлені

Міністр не розуміє, навіщо було ображати "нейтральну" міліцію.

Захарченко: особи тих, хто напали на міліцію через мову, встановлені
Фото: obozrevatel.com

Міліція з'ясувала особи всіх демонстрантів, які напали на співробітників МВС під час масової акції проти російської мови, яка відбулася 6 червня в Києві.

Порушників притягнуть до відповідальності, повідомив у четвер міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

"Всіх (винних) людей вже встановили", - сказав Захарченко журналістам у четвер.

За словами міністра, міліція не втручається в політику і знаходилася в місці проведення акцій для того, щоб запобігти сутичкам між мітингувальниками.

"Я не розумію, навіщо було нападати на міліцію, навіщо було чимось кидати в міліцію, навіщо було застосовувати сльозогінний газ, до речі, до представників міліції, навіщо було зривати з них шоломи, це незрозуміло", - сказав міністр і додав, що всіх, хто все це спровокував, обов'язково притягнуть до відповідальності.

Що стосується можливих неправомірних дій з боку співробітників міліції, про що говорять представники опозиції, то Захарченко запропонував всім, у кого є відповідна інформація, надати її в розпорядження МВС. Міністр повідомив, що якщо така інформацію надійде, то буде проведено ретельне службове розслідування і винних буде покарано.

За інформацією МВС України, у масових заходах в центрі Києва брали участь близько дев'яти тисяч осіб. Під час мітингів сталося кілька незначних сутичок учасників акції протесту з міліцією, під час яких, за деякими даними, було застосовано сльозогінний газ.

У МВС підкреслюють, що працівники міліції не застосовували силу під час акцій і не допустили зближення прихильників різних політичних таборів. Повідомляють, що охорону громадського порядку забезпечували близько 2800 працівників органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, біля українського парламенту 5 червня відбулися масові акції противників і прихильників ухвалення закону про мовну політику, який розширює сферу використання російської мови. Під час цих акцій були сутички представників опозиції з міліцією. Водночас опозиція заявляє, що міліцією застосовувався сльозогінний газ, а МВС стверджує, що співробітники міліції спецзасобів не застосовували, але піддалися нападам з боку опозиціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram