ГоловнаПолітика

Азаров упевнений, що ЄП переконається в демократичності суду над Тимошенко

Україна, за словами прем'єра, забезпечить сприятливі умови для роботи спостерігачів із ЄС.

Азаров упевнений, що ЄП переконається в демократичності суду над Тимошенко
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров упевнений, що спостерігачі від Європарламенту переконаються, що судові процеси проти Юлії Тимошенко відповідають правовим демократичним стандартам.

"Ми відкриті для об'єктивного моніторингу і переконані, що діяльність такого авторитетного тандему під час підготовки касаційного процесу та судових слухань дозволить усім сторонам переконатися у відповідності судових процесів у "справі Тимошенко" правовим демократичним стандартам, принципам верховенства права", - йдеться в заяві прем'єра України.

Нагадаємо, напередодні голова ЄП Мартін Шульц повідомив, що екс-голова Європарламенту (ЄП) Пат Кокс і колишній президент Польщі Александр Кваснєвський спостерігатимуть від імені ЄП за судовими засіданнями у справі екс-прем'єра України Тимошенко.

Він також зазначає, що українська сторона готова до конструктивної співпраці зі спостерігачами від Європарламенту за судовими засіданнями над Тимошенко і забезпечить максимально сприятливі умови для ефективної роботи Александра Кваснєвського і Пата Кокса.

Прем'єр України вдячний Кваснєвському і Коксові за згоду взяти участь у неупередженому вивченні "справи Тимошенко".

"Хочу запевнити, що українська сторона готова до конструктивної співпраці в цьому контексті і забезпечить максимально сприятливі умови для ефективної роботи Александра Кваснєвського і Пата Кокса", - подає заяву Азарова прес-служба уряду України в четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram