ГоловнаПолітика

Депутат Бундестагу подякувала Тимошенко за демократизацію країни

Депутат узяла під свій нагляд справу екс-прем'єра.

Депутат Бундестагу подякувала Тимошенко за демократизацію країни
Фото: EPA/UPG

Депутат Бундестагу Еріка Штайнбах від імені Комітету з прав людини і гуманітарної допомоги парламенту Німеччини контролюватиме перебіг судових процесів над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Про це йдеться в листі Штайнбах на ім'я екс-прем'єра, оприлюдненому на сайті Ю. Тимошенко.

"Члени Комітету з прав людини і гуманітарної допомоги німецького Бундестагу заснували програму "Парламентарії захищають парламентаріїв". У рамках цієї програми я виступаю за те, щоб із солідарності з Вами взяти під свій нагляд Вашу справу, зробивши таким чином внесок у те, щоб грубі порушення прав людини, яскравим прикладом яких стало жорстоке поводження з Вами, не залишилися проігнорованими", - написала Штайнбах.

Депутат Бундестагу подякувала екс-прем'єру за демократизацію країни за часів керівництва урядом.

"Під час перебування на посаді прем'єр-міністра України Ви переслідували цілі помаранчевої революції, займалися демократизацією Вашої країни, боролися з широко поширеною корупцією і намагалися наблизити державу до Європейського Союзу. Я хотіла би подякувати Вам за це", - зазначла вона.

Також депутат зауважила, що вже декілька місяців спікер із питань прав людини фракції ХДС / ХСС у Бундестазі спостерігає за діями української влади стосовно Тимошенко й інших опозиційних політиків.

"Неодноразово я робила з цього приводу заяви для преси. Я захоплююся Вашою мужністю і силою, завдяки яким Ви навіть перебуваючи у в'язниці боретеся за свою Батьківщину", - зазначила Штайнбах у листі до Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram