ГоловнаПолітика

Атмосфера на Євро-2012 буде досконалою, - Платіні

Україні допоможе прекрасна сила футболу, яка раніше допомогла Німеччині та Франції

Атмосфера на Євро-2012 буде досконалою, - Платіні
Фото: EPA/UPG

Президент УЄФА Мішель Платіні впевнений, що Євро-2012 стане гарним і успішним чемпіонатом.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Die Wielt.

"Це буде великий турнір, дуже хороший чемпіонат Європи. Стадіони у Польщі та в Україні прекрасні. Також атмосфера буде досконалою", - сказав він.

Платіні також зазначив, що українці мають пишатися тим, що організовують турнір, незважаючи на будь-які труднощі.

Я дуже задоволений підготовкою до турніру та хочу подякувати за це обом країнам. Думаю, що все організовано на високому рівні

— Мішель Платіні

"Для українців - це, насамперед, привід пишатися. Якщо вони організовують турнір за таких обставин і труднощів - це велике досягнення. Крім того, країна зробить великий стрибок у плані якості життя. Стрибок, для якого в іншому випадку було б потрібно 20 або 30 років. З'явилися нові дороги, телекомунікації, термінали аеропортів. Все це залишиться і після закінчення Євро. Це - прекрасна сила футболу, яка допомогла вже раніше Німеччині та Франції", - сказав Платіні.

Він також висловив переконання, що українці з поляками заслужили право організовувати європейський чемпіонат з футболу, зазначивши, що відсутність ідеальних умов додасть турніру особливий шарм: "Фанати приїдуть на чемпіонат не заради п'ятизіркових готелів. Вони хочуть бачити красивий футбол і взяти участь у футбольному святі".

Нагадаємо, завтра, 8 червня, у Варшаві відбудеться відкриття фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram