ГоловнаПолітика

Кров Тимошенко хочуть вивезти на проби в Німеччину

МЗС не проти, була б воля пацієнтки.

Кров Тимошенко хочуть вивезти на проби в Німеччину
Фото: iskra.fm

Німецький лікар Лутц Хармс хоче вивезти в Німеччину проби крові Юлії Тимошенко, яка проходить курс реабілітації в харківській лікарні.

Як повідомило джерело в МЗС, з таким проханням німецька клініка Charite звернулася до Міністерства закордонних справ України.

На уточнювальне запитання, чи відомо щось співрозмовникові агентства про реакцію української сторони на цей запит, він відповів, що жодних перешкод для вивезення аналізів крові Тимошенко в Німеччину немає.

"Немає жодних перешкод, була б воля пацієнтки", - сказав він і уточнив, що, наскільки йому відомо, Тимошенко однаково не дозволяє брати аналіз крові.

Нагадаємо, 9 травня Тимошенко перевели з Качанівської колонії на реабілітацію в лікарню "Укрзалізниці". Реабілітацію екс-прем'єра здійснював лікар із німецької клініки Charite Лутц Хармс спільно з українськими колегами.

Слід зазначити, що ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" в Харкові для Тимошенко обрала спеціальна міжвідомча комісія. Умови лікування в клініці оцінили німецькі фахівці. Екс-прем'єр погодилася на проходження реабілітації тільки після цього і згоди фахівців клініки Charite контролювати процес її лікування.

Німецькі лікарі працюють з Тимошенко по черзі. Це пов'язано з тим, що клініка Charite не відпускає своїх фахівців у тривале відрядження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram