ГоловнаПолітика

МЗС: у Європі оцінили закон про роботу адвокатів і суддів

Україна виконала деякі вимоги Резолюції 1862 ПАРЄ, яку затверджено в січні 2012 року.

МЗС: у Європі оцінили закон про роботу адвокатів і суддів
Фото: korrespondent.net

Ухвалений у першому читанні законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", а також внесені зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів" отримали високу оцінку експертів Ради Європи.

Повідомили в департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі постійного представника України при Раді Європи Миколи Точицького з директором із прав людини та верховенства права Ради Європи Філіпом Буайя.

Як стверджують у МЗС, Закон "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" передбачає низку нововведень, які дозволяють говорити про якісно нову систему правового захисту в Україні.

Крім того, Буайя привітав внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів", яким врегульовано питання призначення або обрання суддів на посади, недопущення будь-якого впливу на кандидатів на посаду судді, встановлено обмеження прокурорів у праві ініціювати розгляд питань із залучення судді до дисциплінарної відповідальності або щодо звільнення їх із посади.

У МЗС зазначають, що ухвалення цього закону "дозволяє говорити про виконання Україною окремих положень Резолюції 1862 Парламентської асамблеї РЄ, яку затверджено в січні 2012 року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram