ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Платіні: завдяки Євро Україна зробила крок на 30 років уперед

Президент УЄФА в очікуванні прекрасного чемпіонату.

Платіні: завдяки Євро Україна зробила крок на 30 років уперед
Фото: EPA/UPG

Завдяки підготовці до проведення Євро-2012 Україна у своєму розвитку просунулася вперед на 30 років, вважає президент УЄФА Мішель Платіні.

Про це він сказав під час першої прес-конференції на національному стадіоні у Варшаві з нагоди Євро-2012.

"Завдяки Євро-2012 Україна зробила крок уперед на 30 років", - зазначив Платіні. Він сказав, що без турніру модернізаційний розвиток України та Польщі "не був би таким величезним".

"Це буде прекрасною подією в історії цих країн", - сказав президент УЄФА.

Платіні визнав, що були певні виклики в контексті підготовки України та Польщі до чемпіонату. Він зазначив: коли Україна та Польща отримали право організовувати Євро-2012, то країни не до кінця усвідомлювали, який це виклик і скільки коштів потрібно вкласти в підготовку. На його переконання, простіше було організувати турнір, наприклад, в Італії чи Франції, де вже готова вся інфраструктура.

"А в Україні та Польщі все необхідно було робити спочатку. Польщі було трохи легше, адже країна є членом Євросоюзу", - зауважив президент УЄФА.

Водночас він наголосив, що "дуже задоволений" підготовкою до турніру і хоче подякувати за це двом державам. "Думаю, все організовано на високому рівні", - резюмував М. Платіні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram