ГоловнаПолітика

Опозиція визнала Литвина зрадником України

БЮТ і НУ-НС вважають, що спікер може програти і в "підгодованому" за держрахунок мажоритарному окрузі.

Опозиція визнала Литвина зрадником України
Фото: EPA/UPG

Фракції "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" заявляють, що голова Верховної Ради Володимир Литвин після вчорашнього голосування щодо законопроекту про мови намагається прикрити свою зраду України фальшивими звинуваченнями на адресу опозиції.

Про це йдеться в заяві опозиційних фракцій.

"Черговим проявом такої зради стали дії спікера під час ганебного голосування за законопроект Партії регіонів про фактично статус російської мови як державної. Цей законопроект зусиллями пана Литвина розколює Україну та закладає міну під її державність. Тепер спікер намагається "перевести стрілки" на опозицію, прагнучи зберегти залишки рейтингу у виборчому окрузі на Житомирщині", - вказують опозиційні депутати.

"Пан Литвин швидко "забув", як він укотре порушив регламент Верховної Ради і рішення погоджувальної ради фракцій про порядок розгляду законопроектів. Як слухняний виконавець вказівок Партії регіонів узяв під козирок і протягнув ганебний законопроект Колесніченка-Ківалова. Всі погані рішення цього скликання парламенту, більшості імені Януковича ухвалювали за прямої участі спікера. Тепер, із наближенням виборів, він злякався, що може програти навіть у "підгодованому" за державний рахунок окрузі", - йдеться в заяві двох фракцій.

"Нас не цікавить, за що там влада "підвісила" Литвина. Вражає цинізм, коли спікер настільки прагне зберегти свою шкуру і продовжити перебування в теплому кріслі, що готовий на будь-яку брехню. Але всі зрадники рано чи пізно отримають за заслугами від українського народу", - зазначає опозиція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram