ГоловнаПолітика

Пайфер: позиція США щодо ситуації в Україні схожа на позицію Євросоюзу

На думку американського дипломата, Обама не приїхав би в Україну.

Пайфер: позиція США щодо ситуації в Україні схожа на позицію Євросоюзу
Фото: oodvin.info

Колишній посол США в Україні, старший науковий співробітник Центру США і Європи Інституту Брукінгса Стівен Пайфер заявляє, що позиція США щодо ситуації в Україні схожа на позицію Європейського Союзу.

Про це він сказав на громадському форумі "Україна-2020 політичний діалог: на підтримку європейської інтеграції України" сьогодні в Києві.

"Зокрема, про це свідчить спільний лист держсекретаря США Гілларі Клінтон і Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, надісланий у вересні минулого року, в якому вказано на вибірковий характер системи судочинства у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко", - зазначив екс-посол.

Пайфер також зазначив, що якби футбольна команда США брала участь у Євро-2012 в Україні, то Президент США Барак Обама не приїхав би в Україну.

"У США немає футбольної команди, США не в Європі, але якби команда США грала на Євро-2012, то президент Обама не приїхав би в Україну подивитися виступ своєї команди", - сказав американський дипломат.

Нагадаємо, в лютому колишній посол США в Україні Стівен Пайфер закликав владу Америки уникати зустрічей з керівництвом України на найвищому рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram