ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Черновецький планує балотуватися в Раду

Екс-мера добре знають у Дарниці.

Черновецький планує балотуватися в Раду
Фото: Макс Левин

Леонід Черновецький, який подав 1 червня у відставку з посади мера, планує балотуватися у Верховну Раду України в одному з округів столиці за списком Партії регіонів.

Про це Ukranews повідомило наближене до штабу Партії регіонів джерело.

"212 виборчий округ тримають спеціально під Черновецького. Він не зайнятий ні представником від влади, ні опозиційними кандидатами", - повідомило джерело, додавши, що по цьому округу балотуватиметься Тарас Чорновіл і адвокат Тетяна Монтян.

Водночас, джерело в Київраді, наближене до Черновецького, сказало, що це можливо, але малоімовірно.

"Якщо мова йде про Дарницький район, про 212 мажоритарний округ, то теоретично це можливо, тому що він там тричі вигравав вибори. Враховуючи те, що до своїх виборців він ставився серйозно, постійно на окрузі працював, люди до нього ставилися з повагою. Через те, що там дуже тривала історія спілкування з людьми, і він мав авторитет, то якщо десь і йти, то там, а не в іншому місці. Але я думаю, що нікуди він не піде - йому це не потрібно", - повідомив співрозмовник.

Нагадаємо, 1 червня Черновецький написав заяву про відставку з посади Київського міського голови. Заяву буде розглянуто 16 липня на засіданні Київради.

З 4 червня, виконувати обов'язки мера Києва буде секретар міської ради Галина Герега, як і належить за законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram