ГоловнаПолітика

Чорновіл: коаліція і опозиція домовилися

Зараз важко сказати, чи проголосують за законопроект у другому читанні.

Чорновіл: коаліція і опозиція домовилися
Фото: Макс Левин

Сутичок під час голосування за "мовний" законопроект між народними депутатами не було, тому що існували домовленості між коаліцією й опозицією.

Про це заявив позафракційний народний депутат Тарас Чорновіл.

"Тупо здали це голосування, воно всім вигідне. І опозиціонерам політично воно вигідне, і владі. Вони нічого не проґавили, у них так все і було задумано. Вони збиралися тихенько все це допустити, щоб усе так і сталося. Там подвійне дно. Зараз будуть показувати, як регіонали пруть, як Україну зраджують. Який тиск, Україна русифікується, голосуйте за нас", - сказав нардеп.

За його словами, зараз важко сказати, чи проголосують за законопроект у другому читанні.

Також Чорновіл зазначив, що опозиція легко могла протистояти голосуванню.

"У принципі, протистояти цьому голосуванню можна було. У сусідньому секторі з опозицією, у тій глухій кутовій ложі приблизно 18 карток, що належать позафракційним депутатам або тим, які взагалі не ходять до Ради. Там можна було заблокувати і не дати можливості проголосувати. Плюс теж на стику б'ютівського сектора - два десятки колишніх б'ютівців і їхні картки. Це позафракційні, які теж зараз не ходять на засідання. На них накинулися кілька регіоналів, які натискали кнопки, граючи, як на фортепіано. Там спокійно можна було повитягувати ці картки. Але вони домовилися і відверто продали цей закон", - зазначив нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram