ГоловнаПолітика

При Всесвітньому економічному форумі створено Групу експертів з України

Персональний склад групи визначатиме особисто Шваб.

При Всесвітньому економічному форумі створено Групу експертів з України
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович і виконавчий голова Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб під час зустрічі у Стамбулі домовилися про створення групи експертів з питань майбутнього розвитку України в рамках ради з формування глобального порядку денного ВЕФ.

Зустріч відбулася під час Регіонального саміту Всесвітнього економічного форуму з питань Євразії і Європи, Близького Сходу, Північної Африки та Центральної Азії, повідомляє прес-служба глави держави.

Персональний склад групи визначатиме особисто виконавчий голова Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб.

До групи увійдуть урядовці, представники бізнесу, наукових кіл і громадянського суспільства, які зосередяться на питаннях розвитку України. Фахівці вивчатимуть досвід і перебіг реалізації нашою державою реформ в економіці та соціальній сфері. Вони розроблятимуть рекомендації та пропозиції для зміцнення глобальних, політичних, економічних і соціальних позицій України. Також група експертів опрацьовуватиме такі питання, як позиції України у Європі, демократія, права людини і енергетична безпека.

Група експертів з питань майбутнього розвитку України працюватиме у складі ради з формування глобального порядку денного ВЕФ - широкого експертного органу, що складаються з більш ніж 1200 членів. Ця система була створена в рамках ВЕФ для розробки ідей та інноваційних підходів з вирішення ключових глобальних, регіональних і галузевих проблем. Члени системи рад з формування глобального порядку денного ВЕФ здійснюють постійний моніторинг основних тенденцій і розробляють рекомендації для вирішення проблем.

Нагадаємо, Янукович сьогодні перебуває з робочим візитом у Туреччині.

Довідка. У рамках Ради з формування глобального порядку денного ВЕФ нині працюють 80 груп експертів. Такий формат співробітництва започатковано 2008 року для підготовки рекомендацій у сфері економіки, політики, соціального та гуманітарного розвитку. Групи структуровано за трьома глобальним напрямками: актуальні питання, промисловість і регіони. Залежно від тематичної спрямованості, до складу групи входять провідні світові політологи, економісти, бізнесмени, вчені та громадські діячі, одного з яких призначають головою групи. Кожен з експертів працює опосередковано, подаючи свої пропозиції й аналітичні висновки очільникові групи. Щорічно в жовтні ВЕФ збирає представників груп у місті Доха (Катар) для напрацювання конкретних пропозицій і підходів до вирішення проблем глобального порядку денного. Експерти також визначають тематику для внесення в програму щорічного саміту ВЕФ у Давосі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram