ГоловнаПолітика

Німецькі лікарі хочуть посадити Тимошенко під домашній арешт

Екс-прем'єрка не має змоги бачити денне світло.

Німецькі лікарі хочуть посадити Тимошенко під домашній арешт
Фото: www.radiosvoboda.org

Німецькі лікарі рекомендують перевести Юлію Тимошенко на лікування до Києва і тримати під домашнім арештом.

Про це розповіли на прес-конференції в Німеччині лікарі клініки "Шаріте" Карл Айнгойпль, Норберт Хаас і Анетт Райсхауер.

За їхніми словами, стан Юлії Тимошенко покращав, хоча процес лікування, як і раніше, залишається складним.

"Стан здоров'я Тимошенко поліпшився. Вона почала більше рухатися. Біль, який вона відчувала на початку лікування, стих, але зовсім не зник", - зазначив лікар.

Медики також повідомили, що Тимошенко відмовляється від уколів, оскільки боїться, що їй заподіють шкоди.

Водночас лікарі висловили стурбованість через те, що в палаті екс-прем'єра повністю заліпили вікна.

"Тимошенко не має змоги бачити денне світло, хоча це необхідно для її лікування. Вітамін D, який людина отримує від сонця, Тимошенко не може отримати. Їй дозволяють підходити до вікон лише на 15-20 хв.", - розповіли медики.

Лікарі повідомили, що лікування Тимошенко триватиме ще не один тиждень, а може й місяці. Вони висловили думку, що лікувати її було б краще в Берліні, в їхній клініці, адже лікувати треба в комплексі. "Для комплексного лікування повинні бути відразу всі необхідні лікарі. Але зараз це неможливо", - додали медики.

Лікарі також сказали, що будуть рекомендувати українській владі перевезти Тимошенко до Києва, якщо її переведення в Берлін неможливе.

"Ідеальним узагалі був би домашній арешт", - сказали вони. "Усі медикаменти для Тимошенко ми привозимо із собою. Наразі жодних рахунків їй не виставляли. За все платитиме сім'я Тимошенко. Ми не можемо собі дозволити безкоштовно лікувати її", - резюмували лікарі.

Раніше головлікар "Шаріте" сказав, що Тимошенко заледве чи вилікують в Україні.

Нагадаємо, з 9 травня Тимошенко, яка відбуває покарання в "газовій справі", перебуває в лікарні компанії "Укрзалізниця" в Харкові через проблеми з хребтом. Вона проходить курс реабілітації під наглядом лікарів берлінської клініки "Шаріте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram