ГоловнаПолітика

Рибачук: усе зміниться, коли до влади прийдуть люди без вождизму

Міністр інфраструктури Борис Колесніков поспівчував президентові Ющенку.

Рибачук: усе зміниться, коли до влади прийдуть люди без вождизму
Олег Рыбачук
Фото: Макс Левин

На сьогодні в Україні реалізують дві концепції - консолідація влади та її концентрація.

Про це під час національного круглого столу "Вибори-2012: Шанс для України?" в Інституті Горшеніна сказав голова Громадської експертної ради при українській частині комітету з питань співпраці між Україною та ЄС Олег Рибачук.

Водночас, додав Рибачук, опозиція, крім того, що декларує необхідність отримати ширшу суспільну підтримку, мало що для цього робить.

"Тому дуже велика кількість активних громадян не підтримує сьогодні ні владу, ні опозицію, і кількість цих людей зростає", - акцентував голова Громадської експертної ради при українській частині комітету з питань співпраці між Україною та ЄС Олег Рибачук.

А ситуація, на його думку, в країні зміниться тоді, коли найактивніша частина суспільства самоорганізується і прийде до влади.

"Є багато громадських організацій, які зрозуміли: якщо не прийдеш до влади сам, ніхто за тебе цього не зробить", - зазначив Рибачук.

"Прийдуть інші сили з іншим розумінням політичної конкуренції, без вождизму, з опорою на громадську думку. І коли зміниться ця ситуація, у нас будуть дуже щирі відносини з ЄС," - резюмував він.

Виступ О. Рибачука прокоментував міністр інфраструктури Борис Колесніков: "Я щиро співчуваю президентові Ющенку, що у нього був такий голова АП".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram