ГоловнаПолітика

Тимошенко пообіцяла українцям скасування мовного закону

Екс-прем'єр зазначила, що від сьогодні влада - просто "зомбі", що вештається Україною через недогляд історії.

Тимошенко пообіцяла українцям скасування мовного закону
Фото: www.volynpost.com

Сьогоднішнє голосування за законопроект про засади державної мовної політики України стало останнім цвяхом у труну нинішньої влади.

Про це написала екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко у своєму зверненні до українського народу, повідомили в прес-службі "Батьківщини".

Ю. Тимошенко нагадала, що 1863 або 1864 року було затверджено сумнозвісний Валуєвський циркуляр - таємне розпорядження міністра внутрішніх справ про заборону та витіснення української мови з літературного вжитку.

"Сьогодні, майже 150 років потому, новоявлені "Валуєви" Міжгір'я зробили ще один крок до знищення української мови. Варто зазначити, що це не просто безглузда акція недолугої і дурної влади. Вони про всяк випадок знищують усе українське, як чуже, невідоме їм і небезпечне. Думаю, що в такому разі на черзі Гімн України, Прапор, вишиванки..."

Екс-прем'єр зазначила, що українська мова вижила, незважаючи на репресії і валуєвщину. "Через заборону та цензурні імперські шлюзи до нас пробилися і вірші Василя Симоненка, і лірика Василя Стуса, і проза Сергія Жадана. По-друге, (звертаюся насамперед до демократів і патріотів), не треба істерики і висмикування волосся на голові, тому що це - саме те, на що вони розраховують. Вони добре розуміють, що можуть правити тільки в роздертою на протиріччя, втомленою і розсвареною країною. Не робіть їм такого подарунка!" - йдеться у зверненні.

Також Тимошенко зазначила, що сьогоднішній, так би мовити, "закон" абсолютно суперечить Конституції України, не кажучи вже про здоровий глузд і елементарне людське розуміння.

"По-четверте, цей "закон" незабаром буде неодмінно скасовано. І це не моє своєрідне побажання з-за ґрат, це - гарантія. І по-п'яте: сьогоднішнє голосування стало останнім цвяхом у труну нинішньої влади. Відтепер вони просто "зомбі", що вештаються Україною через недогляд історії. Але недовго залишилося", - сказала Ю. Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram