ГоловнаПолітика

Коваль: Європа втомилася від України і від справи Тимошенко

На думку євродепутата, частина депутатів Європарламенту від ранку до вечора працюють тільки над Україною.

Коваль: Європа втомилася від України і від справи Тимошенко
Фото: Макс Левин

У Європі період втоми від України і від справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Таку думку на національному круглому столі в Інституті Горшеніна "Вибори-2012: Шанс для України?" висловив голова делегації Європарламенту в Комітеті парламентської співпраці ЄС-Україна Павел Коваль.

"Мені здається, після важкого періоду напруження, пов'язаного зі справою Тимошенко протягом останніх двох-трьох тижнів, настав ефект втоми", - зазначив євродепутат.

Водночас Коваль зауважив, що ще кілька тижнів тому він мав враження, що частина депутатів Європарламенту та європейських журналістів із ранку до вечора працюють тільки над Україною.

"Одна з моїх стажерок дивувалася, що офіс депутата Європарламенту від ранку до вечора опрацьовує заяви, пов'язані тільки з Україною. І було зрозуміло, що потім настане спадання напруженості, оскільки попереду чемпіонат Європи, а потім відпустки, а потім вибори, які нас присипляють", - зазначив він.

"Ми не повинні приспати себе перед виборами", - заявив Коваль.

Зокрема, від зазначив, що потрібно подумати, що можна ще зробити передвиборної доби, а не заморожувати відносини між Україною і ЄС до їхнього завершення.

Коваль переконаний, що потрібно скоротити відпустки і подумати, як вирішити сьогоднішні труднощі у відносинах між Україною та ЄС.

У цьому контексті він назвав удалим останній візит у Брюссель прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Він висловив упевненість, що після українських парламентських виборів може бути вже пізно.

Також євродепутат вважає проблематичним залагодження цього питання без вирішення справ Тимошенко та Юрія Луценка. При цьому він висловив думку, що є ще можливості дати раду із цим питанням на базі українського законодавства та на підставі політичного розуміння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram