ГоловнаПолітика

Б'ютівець: до виборів необхідно вирішити питання з політв'язнями

Питання формування більшості в парламенті не менш важливе, ніж питання підрахунку голосів після виборів.

Б'ютівець: до виборів необхідно вирішити питання з політв'язнями
Фото: Макс Левин

"Без прізвищ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка в бюлетенях результат парламентських виборів не відображатиме громадської думки українців", - упевнений народний депутат від БЮТ Андрій Шевченко.

Про це він заявив під час національного круглого столу "Вибори-2012: Шанс для України?" в Інституті Горшеніна.

"Усі запитують: визнавати чи не визнавати результати виборів? Але я пропоную поставити питання по-іншому", - почав нардеп. На його думку, набагато важливіше зрозуміти, чи будуть ці вибори вповні відображати громадську думку, якщо в бюлетенях не буде двох лідерів парламентських фракцій.

На думку Шевченка, якщо не вирішити питання з політв'язнями, не можна вважати, що парламентські вибори пройдуть чесно.

"Проблему політв'язнів необхідно вирішити, час до жовтня ще є", - зазначив він.

Депутат зазначив, що опозиція вітає ініціативу МЗС запросити на парламентські вибори 2012 року велику кількість іноземних спостерігачів із Європи та США.

Також депутат нагадав, що питання формування більшості не менш важливе, ніж питання підрахунку голосів.

"Ми будемо свідками ревізії, коли за допомогою підкупу та тиску влади постараються змінити розстановку сил, формуючи більшість, - цей момент не можна пропустити".

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, в Інституті Горшеніна проходить національний круглий стіл "Вибори-2012: Шанс для України?". Основні українські політики й експерти обговорюють вплив парламентських виборів на українсько-європейські відносини, аналізують перспективи основних політичних сил України на майбутніх парламентських виборах і з'ясовують, чи стануть вибори-2012 "демократичним шансом" для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram