ГоловнаПолітика

Литвин заперечує, що підігравав більшості під час ухвалення мовного закону

Спікер також не очікує, що закон про мову ухвалять до осені.

Литвин заперечує, що підігравав більшості під час ухвалення мовного закону
Фото: segodnya.ua

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що його дії під час вівторкового розгляду законопроектів про мовну політику відповідають нормам і вимогам регламенту.

Про це він сказав журналістам.

Нагадаємо, опозиція заявила, що, згідно з порядком денним, який затвердила погоджувальна рада на вівторок, "мовний" проект мали розглядати третім, а не першим.

"Минулого четверга Верховна Рада не завершила розгляду цього питання, тому сьогодні Верховна Рада мусила ухвалити рішення, оскільки, згідно із законом про регламент, ми не мали права переходити до іншого питання, поки не завершено попереднє", - сказав він.

Литвин також висловив сумніви, що Рада розгляне цей документ у другому читанні до осені.

Спікер зазначив, що, згідно з регламентом, депутати мають право протягом 14 днів вносити пропозиції та поправки до законопроекту, а далі ці поправки повинен розглянути профільний комітет і мають вивчити депутати.

При цьому він спрогнозував, що до цього законопроекту буде внесено велику кількість поправок, і припустив, що парламентарії наполягатимуть на голосуванні кожної поправки до законопроекту під час його розгляду у другому читанні.

"Що, зрозуміло, внесе відповідні зміни і створить нову картину під час розгляду цього питання, якщо до нього дійде справа на цій сесії", - додав він.

Литвин нагадав, що Рада повинна провести ще два пленарні тижні в рамках нинішньої сесії, крім цього тижня.

Спікер іще раз наголосив, що виступає проти ухвалення цього законопроекту. Він повторив свою позицію про те, що його реалізація потребуватиме значних фінансових ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram