ГоловнаПолітика

Глава ВР Криму перервав засідання заради законопроекту про мови

Спікер вважаєте, що Україна здійснила "прорив до європейських цінностей".

Глава ВР Криму перервав засідання заради законопроекту про мови

Глава кримського парламенту Володимир Константинов зі словами "мені повідомили гарну новину" перервав засідання президії ВР АРК, повідомивши депутатам про ухвалення "мовного" законопроекту.

У відповідь на це члени президії почали аплодувати.

"Це дійсно гарна новина. Ми дуже багато зусиль доклали для ухвалення цього законопроекту. Взагалі всі два роки ми працювали над підтримкою російської мови. Тому очевидно, що для нас, для автономії, це зрозуміло російська мова, ну це і кримськотатарська, і угорська, і багато мов тепер отримають розвиток і залежатимуть тепер від місцевої влади. Для України це дійсно серйозний прорив до європейських цінностей, про які ми так багато говорили", - сказав журналістам після закінчення засідання президії Константинов.

Водночас він підкреслив низку інших переваг від ухвалення цього законопроекту. Найголовніше, вважає спікер, - вирішиться проблема перегляду фільмів російською мовою в кінотеатрах, судове діловодство стане більш зрозумілим.

"Є кілька аспектів проблемних, з якими люди стикаються. Це кінотеатри, де фільми зараз українською мовою. Хоча переважна більшість сприймає інформацію російською мовою. Це документообіг, особливо судові рішення, - сказав спікер. - Ну і проблема з ліками, яка існує. Всі рецепти українською мовою. Для людей похилого віку, інвалідів, які найменше від усіх захищені, для них це велика проблема".

Константинов упевнений, що законопроект буде ухвалено у другому читанні найближчим часом.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради ухвалили за основу законопроект "Про засади державної мовної політики" "регіоналів" Ківалова-Колесніченка. "За" проголосували 234 народних депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram