ГоловнаПолітика

Яценюк: завдання опозиції - імпічмент Януковича

Відповідний закон демократична більшість ухвалить у новій ВР одним із перших.

Яценюк: завдання опозиції - імпічмент Януковича
Фото: svoboda.ictv.ua

Перше завдання Об'єднаної опозиції - сформувати у новій ВР демократичну більшість.

Про це 4 червня у Варшаві, виступаючи на дебатах "Яка Україна?", організованих Фондом Баторія, заявив лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Сьогодні, слава Богу, згідно з усіма опитуваннями, наші рейтинги випереджають рейтинги Партії регіонів", - заявив Яценюк.

"Однак, навіть за умови наявності власних 226 в парламенті, опозиціонери не зможуть сформувати свій уряд, обрати свого прем'єр-міністра", - підкреслив лідер "Фронту Змін".

"При президенті Януковичі це неможливо. Тому ще одна наша мета - зміна глави держави", - акцентував Яценюк. За його словами в Україні не існує повноцінного закону про імпічмент, документ двічі ветували президенти Кучма та Ющенко.

"У нас є президент, але немає інституту його відповідальності. Тому одним із перших ми ухвалимо закон про імпічмент", - пояснив Яценюк.

Лідер "Фронту Змін" виступав на конференції в межах першої панелі, опонувати на якій йому мала Ірина Акімова. Однак, ніхто від представників української влади до Варшави не приїхав, тому Яценюк був єдиним спікером першої панелі.

Зазначимо, дебати "Яка Україна?" були організовані Фондом Стефана Баторія - однієї з найвпливовіших неурядових організацій Польщі. В обговоренні майбутнього України взяли участь лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк, політичний оглядач Gazety Wyborczej, член правління Спілки українців Польщі, колишній депутат Сейму Мирослав Чех, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна, шеф-редактор теленакалу ТВі, постійний автор LB.ua Віталій Портников, віце-президент українського ПЕН-клубу Микола Рябчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram