ГоловнаПолітика

1,5 тисячі охоронців із Донбасу прийдуть під Раду захищати російську мову

Учасникам мітингу обіцяно премію.

1,5 тисячі охоронців із Донбасу прийдуть під Раду захищати російську мову
Фото: Анатолий Белов

У вівторок, 5 червня, під стіни Верховної Ради мають доправити більш ніж півтори тисячі працівників охоронних структур із гірничо-металургійних підприємств Кривого Рогу.

Про це повідомив координатор громадської організації "ГРАД" Андрій Денисенко.

За його словами, до Києва автобусами доправлять близько 1 500 працівників охоронних структур гірничо-металургійних підприємств Кривого Рогу для участі в мітингу на підтримку законопроекту про мовну політику в Києві.

"Зняття двох змін охорони із Центрального і Північного ГЗК, які перебувають під контролем корпорації СКМ, відбувається за безпосереднім наказом голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації (Олександра) Вілкула, який де-факто далі керує гірничо-рудним напрямком бізнесу Ріната Ахметова в Кривбасі. Мобілізація охоронців для участі в заходах у Києві за наказом Вілкула відбувається також на Південному ГЗК", - сказав він.

Денисенко також повідомив, що учасникам мітингу обіцяно премію.

Як повідомляв LB.ua, 24 травня в залі засідань Верховної Ради після дебатів щодо законопроекту про засади мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком і Сергієм Ківаловим, відбулася бійка між народними депутатами. Внаслідок бійки народному депутатові фракції "БЮТ-Батьківщина" Миколі Петруку розсікли голову.

Литвин прогнозує продовження розгляду законопроекту про мовну політику 5-8 червня.

30 травня об'єднана опозиція звернулася до українців із закликом прийти 5 червня о 9:00 під стіни Верховної Ради, щоб не допустити ухвалення мовного закону Ківалова-Колесніченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram