ГоловнаПолітика

У Москві затримали українського політолога (оновлено)

Зараз він перебуває в ізоляторі Домодєдово. Про причини затримання нічого не відомо.

У Москві затримали українського політолога (оновлено)
Александр Солонтай

Українського політолога Олександра Солонтая затримали в неділю в аеропорту "Домодєдово" після прибуття до Росії.

Про це повідомив "Интерфакс" відповідальний секретар федеральної політради опозиційного руху "Солідарність" Михайло Шнейдер.

"Олександр прилетів до Москви, щоб прочитати лекцію активістам політради московської "Солідарності" про політичну ситуацію в Україні. Він є директором програми "Практична політика" Інституту політичної освіти. Його затримали прикордонники, не пояснюючи жодних причин. Зараз він перебуває в Домодєдово, в ізоляторі", - розповів Шнейдер.

Він також повідомив, що відомий російський правозахисник Лев Пономарьов уже звернувся в прокуратуру, щоб вона розібралася із цим затриманням.

"На нашу думку, воно є абсолютно невмотивованим і незаконним", - підсумував Шнейдер.

Згодом він повідомив "Интерфакс", що російські спецслужби вирішили вислати Солонтая з Москви.

"Тільки-но я говорив з Олександром. Він мені розповів, що представники міграційної служби, які з ним спілкувалися, сказали йому, що він нев'їзний, хоча причин, чому, не зазначили", - розповів Шнейдер.

При цьому, за його словами, російські служби не мають наміру надати йому квиток для вильоту назад.

"У підсумку вийде так, що він полетить за квитком, який я йому купив для повернення до Києва - літак о 10-й вечора. При цьому його документи збираються віддати льотчикам, а повернути вже в столиці Україні", - підсумував Шнейдер.

Солонтай - директор програми "Практична політика" українського Інституту політичної освіти, протягом 2006-2010 років він був депутатом Закарпатської обласної ради. Політологові 31 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram