ГоловнаПолітика

Євросоюз не думав про застосування санкцій проти українських чиновників

Такі рішення повинні ухвалювати 27 країн одночасно.

Питання про застосування санкцій до окремих українських чиновників у ЄС наразі не обговорювали.

Заявив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"Ми знаємо, що в багатьох секторах суспільства висловлюють думку і щораз більше прохань лунає: застосувати санкції з боку ЄС щодо певних українських осіб. Усе, що можу сказати як представник Євросоюзу: такі рішення повинні ухвалювати 27 країн одночасно. На сьогодні ці рішення не обговорюють у ЄС", - сказав він.

Як повідомляли раніше, партія "Батьківщина" оприлюднила прізвища представників влади, внесених до списку тих, щодо яких просять застосувати санкції.

До першої групи, що складається з 13 чиновників, увійшов, зокрема, Президент Віктор Янукович, його старший син Олександр Янукович, який, за твердженням опозиції, "відповідає за фінансову підтримку клану" і радник Президента Андрій Портнов. Його, а також главу АП Сергія Льовочкіна, в "Батьківщині" звинувачують у тому, що вони "є комунікаторами, передають незаконні вказівки судам".

Окрім них, у списку прем'єр-міністр Микола Азаров, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, якого разом з усім МЗС звинувачують у поширенні дезінформації щодо справи Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram