ГоловнаПолітика

Коморовський відвідає Україну з офіційним візитом після Євро-2012

Приватний візит до Києва президент Польщі планує на фінальний матч чемпіонату.

Коморовський відвідає Україну з офіційним візитом після Євро-2012
Фото: www.president.gov.ua

Президент Польщі Броніслав Коморовський приїде з офіційним візитом в Україну після завершення чемпіонату Євро-2012, а приватний візит до Києва президент Польщі планує на фінальний матч чемпіонату.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Ми ще працюємо над планом візиту. Найімовірніше, що президент Коморовський візьме участь у відкритті кладовища в Биковні. Але наразі рано говорити про конкретні дати", - зазначив глава Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козей.

Варто зазначити, що Коморовський вже відвідував Биківню біля Києва, в похованнях якої були упізнані останки близько 1500 поляків, убитих НКВС.

За словами Козейя, найближчим часом польський і український президенти зустрінуться двічі: під час матчів відкриття і закінчення футбольного турніру.

Нагадаємо, раніше Коморовський назвав "неадекватними" заклики деяких європейських політиків до бойкоту матчів Євро-2012 в Україні через справу засудженої екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко.

Як відомо, Коморовський планував приїхати в Україну в травні цього року, коли мав відбутися в Ялті саміт глав держав Центральної та Східної Європи. Організатори перенесли саміт на невизначений термін через те, що низка президентів європейських держав відмовилися брати в ньому участь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram