ГоловнаПолітика

Печерський суд став на бік Черновецького

Кличко має намір найближчим часом подати апеляційну скаргу.

Печерський суд став на бік Черновецького
Фото: Макс Левин

Печерський райсуд столиці виніс рішення, яким задовольнив позов мера Києва Леоніда Черновецького до лідера політичної партії "УДАР" Віталія Кличка про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це повідомили в прес-службі "УДАРу".

"Таким чином суд фактично ухвалив рішення, що Черновецький за роки правління столицею не завдав місту ніяких збитків", - зазначили в партії.

Представник Кличка заявив, що судовий процес був "максимально непрозорим".

"Прийняттям такого рішення в залі суду створили паралельну реальність, яка абсолютно не відображає того безладу, який відбувався в столиці впродовж 2006-2010 років за мера Черновецького", - наголосив представник Кличка в суді Володимир Бондаренко.

Сторона Кличка має намір найближчим часом подати апеляційну скаргу і вважає за потрібне, якщо в системі українського судочинства не буде прийнято правове рішення, звертатися навіть до Європейського Суду.

Нагадаємо, мер столиці в позові про захист честі, гідності та ділової репутації вимагав від Кличка спростувати оприлюднену в газеті "Дзеркало тижня" інформацію про те, буцім за часів перебування Черновецького на посаді мера було вкрадено понад 70 млрд грн.

Також нагадаємо, що 2010 року Леоніда Черновецького було фактично відсторонено від керівництва Києвом. У столиці влада перейшла до заступника мера, колишнього депутата від ПР Олександра Попова. В останні кілька місяців Черновецький не з'являвся на роботі. За деякими даними, він був у Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram