ГоловнаПолітика

Немиря вважає реальною заборону Януковичу на в'їзд до США ще до виборів

За інформацією опозиціонера, і республіканці, і демократи готові підтримати проект резолюції про санкції.

Немиря вважає реальною заборону Януковичу на в'їзд до США ще до виборів
Фото: Макс Левин

Партія "Батьківщина" розраховує, що сенат США ще до проведення виборів Верховної Ради розгляне проект резолюції, що передбачає застосування до України санкцій.

Про це журналістів повідомив заступник голови партії Григорій Немиря.

"Думаю, що це реально", - сказав він.

При цьому Немиря зазначив, що терміни розгляду проекту резолюції залежатимуть від позиції і групи республіканців, і групи демократів у сенаті.

"Питання часу залежить від того, як швидко буде знайдено консенсус, тому що для підтримки цієї резолюції необхідно досягти згоди обох груп - республіканців і демократів", - зазначив він.

За інформацією Немирі, незважаючи на те, що проект внесено сенатором-республіканцем, демократи також схиляються до того, щоб його підтримати.

За прогнозами політика, дата розгляду документа залежатиме не тільки від розстановки сил у сенаті, а й від внутрішньої ситуації в Україні.

Нагадаємо, в сенаті США зареєстровано проект резолюції, що передбачає заклик до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) припинити співпрацю з Україною, до Державного департаменту США - відкликати посла і не видавати візи владі України, а до Організації з безпеки і співпраці в Європі - скасувати заплановане на 2013 рік головування України в організації до звільнення Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram