ГоловнаПолітика

Колесніков: головна проблема перед Євро-2012 - незнання англійської

Чиновник також поскаржився на попередню владу.

Колесніков: головна проблема перед Євро-2012 - незнання англійської
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр Борис Колесніков назвав головні проблеми України напередодні фіналу Євро-2012.

"Найбільший мінус - дуже слабка мовна підготовка. Це не стосується тільки Євро-2012, це загалом проблема України", - заявив чиновник в інтерв'ю "Сегодня".

"Країна, яка говорить своєю мовою, не адаптованій у світовому співтоваристві, і водночас не знає англійської, - у цій країні люди, особливо молодь, позбавляють себе перспективи кар'єрного, а отже, і фінансового зростання", - заявив він і додав, що школярі та студенти повинні приділити максимум уваги іноземним мовам. "Що більше і краще вони їх знатимуть, то більше зароблятимуть", - вважає Колесніков.

Окрім того, він зазначив, що в Україні найбільша проблема під час підготовки до єврочемпіонату була саме інфраструктурна, особливо транспортна складова. "Криза ж лише додала проблем. Доступ до фінансових ресурсів виявився обмеженим, тому було складно. Проте УЄФА задоволена, отже, Україна з цим завданням впоралася", - заявив він.

Відповідаючи на запитання, що було б зроблено краще, якби не було кризи, Колесніков заявив: "Доріг можна було б зробити більше. А ще можна було б усе зробити краще і дешевше, якби попередня команда залишила проектну документацію. А коли ви проектуєте і будуєте одночасно, це дуже важко і дуже дорого. Втім це вже криза "вітчизняного виробництва", - додав чиновник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram