ГоловнаПолітика

Публічний контроль чиновників очистить владу, - Клюєв

В Івано-Франківській області створили громадський антикорупційний комітет.

Публічний контроль чиновників очистить владу, - Клюєв
Фото: focus.ua

Залучення громадян і громадських організацій до щоденного контролю за діями чиновників є важливою складовою системної боротьби з корупцією.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, коментуючи ініціативу створення в Івано-Франківській області громадського антикорупційного комітету, повідомили у прес-службі РНБО.

А. Клюєв зазначив, що корупція в будь-яких її проявах і масштабах загрожує національній безпеці. Те, що в питанні протидії корупційним явищам держава заручається підтримкою громадян, сказав секретар РНБО, є свідченням її відкритих і прозорих зусиллях подолати цю "суспільну хворобу".

У нас іще дуже багато різноманітних інших сфер, у яких корупція процвітає. Але я хочу сказати, що вона не має майбутнього. Рано чи пізно, але що швидше, то ліпше, вона відходитиме з нашого буденного життя і не буде такою яскравою, якою вона є зараз.

— Віктор Янукович, Президент України

"Ініціатори створення такого комітету в Івано-Франківській області прагнуть створити громадський орган контролю, здатний стати арбітром у відносинах між громадянами, бізнесом і правоохоронними органами. У нього на контролі повинні бути всі без винятку органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, медичні та навчальні заклади", - сказав А. Клюєв.

За його словами, нормальною світовою практикою є передача громадським організаціям частини повноважень органів контролю.

Секретар РНБО заявив, що перемогти корупцію можна, тільки змінивши ставлення до неї всього суспільства, адже чиновники є її невід'ємною частиною.

Як сказав А. Клюєв, кожен - пересічний громадянин чи посадова особа - повинен нести відповідальність за свої неправомірні дії. "Громадський контроль за діями чиновників зробить ефективнішим процес очищення влади і поверне довіру громадян. Саме так, поступово долаючи взаємну недовіру і не залишаючи простору для зловживань, ми зможемо перемогти корупцію", - зазначив А. Клюєв.

Він заявив, що обласний громадський комітет може розраховувати на підтримку і плідну співпрацю з Національним антикорупційним комітетом.

На думку секретаря РНБО, ініціатива Івано-Франківської області повинна стати гарним прикладом для інших регіонів країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram