ГоловнаПолітика

Ситуація в Україні - у глобальному порядку денному - президент Інституту Горшеніна

Участь у Вроцлавському форумі бере делегація Інституту Горшеніна.

Ситуація в Україні - у глобальному порядку денному - президент Інституту Горшеніна
Фото: Макс Левин

Під час Вроцлавського глобального форуму світові політики, дипломати й експерти обговорюють дуже серйозні проблеми європейської та світової економіки, залучення інвестицій і людських ресурсів у ЄС, енергетичні проблеми. І те, що разом з цими темами до порядку денного форуму включено українське питання, свідчить про важливу роль України на континенті.

У цьому впевнений президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко, який бере участь у роботі Вроцлавського глобального форуму.

"Інтерес до України безсумнівний - на всіх майданчиках форуму, в кулуарах говорять про ситуацію в Україні", - наголосив Вадим Омельченко.

За його словами, представники української делегації у своїх промовах говорили правильні слова: "Віце-прем'єр Валерій Хорошковський розповідав про економічні реформи і чіткий курс України на євроінтеграцію. Віталій Кличко переказав завчені тези з критикою ситуації в Україні".

"Але виклики, які стоять перед Україною, набагато складніші, ніж ці правильні слова, - упевнений президент Інституту Горшеніна. - Їх дуже чітко сформулював досвідчений політик і дипломат Александр Кваснєвський. – Це глобальна економічна криза, тиск з боку Росії і дуже складна внутрішньополітична ситуація, яка має зовнішньополітичну проекцію. І, на жаль, якихось чітких стратегій, які стали б відповіддю на зазначені виклики, від українських політиків ми не почули".

Нагадаємо, сьогодні в польському Вроцлаві розпочав свою роботу Вроцлавський глобальний форум, головна тема якого - "Переосмислення Заходу: процвітання, безпека і демократія в небезпеці?".

Україну на форумі представляють перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, радник президента Ганна Герман, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. У заході також бере участь делегація Інституту Горшеніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram