ГоловнаПолітика

Рішення КС про денонсацію не стосується "харківських угод", - регіонал

У ПР закликають зважати на наслідки скасування домовленостей.

Рішення КС про денонсацію не стосується "харківських угод", - регіонал
Фото: mynews-in.net

Рішення Конституційного Суду, що надає нардепам право вносити на розгляд Верховної Ради законопроекти про денонсацію міжнародних договорів, не стосується харківських угод.

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Владислав Забарський.

"Конституційний Суд визнав те, що народні депутати можуть бути ініціаторами денонсації міжнародних договорів, ні слова про харківські угоди в рішенні суду немає", - сказав він.

Тим часом іще один народний депутат України від Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що для того, щоб денонсувати харківські угоди, потрібно розуміти наслідки такого рішення. Він вважає, що відповідальні політики не підуть на такий крок, не обговоривши, чим це може обернутися.

"Будь ласка, вносьте законопроект, але його треба потім унести до порядку денного - знайти 226 депутатів, провести обговорення, а потім ухвалити. Слід розуміти правові, політичні та фінансові наслідки такого рішення. Якщо є таке розуміння, є депутати, готові ще додати 100 доларів до ціни на газ, і опозиція буде вважати, що вона не критична, то я хотів би, щоб вони запитали у виборця, чи готовий він отримати таке збільшення", - сказав Олійник.

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд визнав таким, що не відповідає Конституції, Закон "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради" від 11 січня, згідно з яким парламент позбавив депутатів права вносити законопроекти про денонсацію міжнародних договорів на розгляд Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram