ГоловнаПолітика

У ПР нарікають, що Європа "сприймає" справу Тимошенко заголовками

Потужний лобізм України в Європі залишився від минулої влади, вважає нардеп-"регіонал".

У ПР нарікають, що Європа "сприймає" справу Тимошенко заголовками
Владимир Олийнык
Фото: vtabloid.com

Нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що думкою європейців щодо України постійно маніпулюють, а самі представники ЄС не бажають вникати в суть проблем .

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Власть денег".

"Європейці самі говорять, що настільки потужний лобізм щодо України, як нині, ніколи не був притаманний ЄС. Його запровадили представники минулої влади. Наша команда тільки прийшла. Не дарма віце-прем'єр закликає європейців приїхати на суд, послухати, як вони (представники опозиції, - ред.) нас фашистами обзивають", - зазначив політик.

На підставі яких джерел інформації західні політики вибудовують свою позицію щодо України, Олійник цікавився у європарламентаріїв.

"Це питання я ставив депутатам Європарламенту, тому ж російськомовному Олександру Мирському (депутат Європарламенту від Латвії, - ред.), який достатньо поінформований. Він каже: "Володимире Миколайовичу, вони все сприймають заголовками. Тому, коли говорять, що б'ють жінку, не можуть уявити собі, що на здоров'ї можна спекулювати". Але коли я запитую, чи знають вони суть висунутих звинувачень, то відповідають: "А навіщо?" Тут завжди грають емоції", - пояснив він.

Володимир Олійник також зазначив, що в Європі Юлію Тимошенко порівнюють із Нельсоном Манделлою. "28 квітня я був у Європарламенті. Заява про голодування Тимошенко Європа сприйняла серйозно. Я їм сказав, щоб не сприймали так, тому що ніхто там не голодує, і розповів, яким буде сценарій. Але дивно - її підтримали. Але ж я їм пояснював: "Подивіться на депутатів-опозиціонерів, вони ж насправді не голодують! Це все - гра". Та й яке голодування, коли перед тобою холодильник: що хочеш, те й роби. В цьому питанні була фальсифікація, а Європа повірила", - резюмував політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram