ГоловнаПолітика

Хорошковський: звільнення Тимошенко не зробить Україну членом ЄС

Перший віце-прем'єр переконаний, що українці вважають екс-прем'єрку злочинницею.

Хорошковський: звільнення Тимошенко не зробить Україну членом ЄС
Фото: http://news.flp.ua

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський визнає, що справа Юлії Тимошенко є серйозною перепоною на шляху України в ЄС, проте зазначає, що після звільнення екс-прем'єра наша країна відразу не опиниться в Євросоюзі.

Про це він заявив під час Вроцлавського глобального форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

Відповідаючи на запитання про справу Юлії Тимошенко, Валерій Хорошковський зазначив, що зараз є два рівні обговорення цього питання. "Перший рівень - чи був злочин? У цьому питанні всередині країни є переконання, що злочин був", - заявив чиновник.

Другий рівень, за його словами - можливість звільнення Юлії Тимошенко. При цьому Валерій Хорошковський висловив переконання, що український парламент перед виборами не зможе ухвалити необхідні зміни в законодавство.

Перший віце-прем'єр уряду України запропонував розглянути гіпотетичну ситуацію: що буде, якщо Тимошенко звільнять. "Чи сприятиме це тому, що Україна відразу ж опиниться в ЄС? Переконаний, що ні", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні розпочав свою роботу Вроцлавський глобальний форум (Польща). Одна із секцій форуму присвячена українському питанню - "Україна: балансування на межі".

Україну на форумі представляють перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, радник президента Ганна Герман, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. У заході також бере участь делегація Інституту Горшеніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram