ГоловнаПолітика

Яценюк: влада спробує провести вибори після Євро-2012

Опозиціонер обіцяє притягнути до відповідальності "винуватців свавілля останніх років".

Яценюк: влада спробує провести вибори після Євро-2012
Фото: svoboda.ictv.ua

Влада спробує провести дострокові вибори відразу після Євро-2012, розуміючи, що утримати свій рейтинг до кінця жовтня їй не вдасться.

Про це заявив сьогодні під час прес-конференції у Львові лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

Яценюк зазначив, що для того, "щоб утриматися при владі, Партія регіонів розробила план на передвиборну кампанію".

"Першим пунктом цього плану є оголошення соціальних ініціатив Президента. Віктор Янукович замість того, щоб доплачувати 334 грн до пенсії, як передбачала поправка опозиції, внесена у вересні минулого року, зараз вирішив доплатити 100 грн. Однак він сподівається, що це додасть 2-3% до рейтингу ПР", - зазначив лідер "Фронту Змін".

Ще одним способом підвищити рейтинг Партії регіонів перед виборами є закон про скасування депутатської недоторканності, наголосив він. При цьому, нагадав Яценюк, 2008 року, перебуваючи на посаді голови ВР, він ставив на голосування питання про скасування депутатської недоторканності, проте Партія регіонів не дала жодного голосу.

"Ми вимагаємо проголосувати за скасування недоторканності, тільки пакетом: зняття недоторканності з Президента, суддів і закон про порядок імпічменту Президента", - зазначив представник опозиції.

За словами Яценюка, наступним пунктом передвиборного плану Партії регіонів є ініціювання розгляду закону про мови.

"Їхнє завдання - ухвалити закон про мови, щоб додатково отримати 3-5% рейтингу", - додав він.

Лідер "Фронту Змін" зазначив, головне в планах ПР - негайно розпустити парламент.

"Вони розуміють, що не дотягнуть до 28 жовтня. Вони хочуть отримати максимальну кількість голосів на піку - після Євро-2012. Вони думають, що так можуть виграти вибори", - наголосив Яценюк.

Лідер "Фронту Змін" зазначив, що, згідно з Конституцією, вибори повинні відбутися 28 жовтня 2012 року. "Обдурити народ України за допомогою політичних технологій Президента Януковича їм не вдасться. Партія регіонів програє виборчу кампанію. Ми переможемо, проведемо зміни в країні і притягнемо до відповідальності тих, хто винен у свавіллі останніх двох років", - акцентував Яценюк.

Своєю чергою, заступник голови Верховної Ради, член ВО "Батьківщина" Микола Томенко додав, що влада буде намагатися розпустити парламент також і для того, щоб позбавити опозицію інструментів впливу.

"Зараз передвиборний штаб Партії регіонів фактично перемістився в парламент, і вони дійсно намагаються використовувати ВР як інструмент. Однак якщо парламент працює, то ми можемо за якоїсь екстраординарної ситуації хоча б сказати світові, що робиться. Адже на телебачення ми не потрапляємо", - підкреслив Томенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram