ГоловнаПолітика

Тимошенко загрожують іще чотири кримінальні справи, - Пшонка

Екс-прем'єру можуть висунути звинувачення в замовному вбивстві.

Тимошенко загрожують іще чотири кримінальні справи, - Пшонка
Фото: focus.ua

Слідом за справою ЄЕСУ колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко можуть судити ще за чотирмакримінальними справами.

Про це в інтерв'ю журналу "Фокус" заявив генпрокурор Віктор Пшонка.

За його словами, вже доведено слідством, що більш ніж $ 2 млн. було переказано з фінансових рахунків фірм, підконтрольних Тимошенко і Лазаренко на рахунки виконавців убивства бізнесмена Євгена Щербаня. "Якщо буде зібрано докази, що викривають Тимошенко в причетності до замовних убивств, її притягнуть до кримінальної відповідальності. Скільки часу знадобиться для зібрання доказів - залежить від слідства", - уточнив він.

Окрім того, ім'я Тимошенко фігурує у справі про борг корпорації ЄЕСУ $ 405, 5 млн. перед Міністерством оборони РФ. "Гроші отримали, але зобов'язання не виконали. З урахуванням того, що тодішній прем'єр Павло Лазаренко дав державні гарантії, цей борг ліг на плечі України. Цю справу розслідує СБУ", - додав прокурор.

Водночас завершено справи щодо грошей кіотського протоколу та закупівлі санітарних автомобілів. Як стверджує Віктор Пшонка, вони мають "зібрані докази і відверто обвинувальні висновки". Матеріали передано адвокатам для ознайомлення.

Генеральна прокуратура України чекає на одужання Юлії Тимошенко, щоби пред'явити їй звинувачення у справі про вбивство бізнесмена Євгена Щербаня, якого застрелили в Донецьку 1996 року.

Раніше повідомляли, що розслідування щодо Юлії Тимошенко у справі про розкрадання бюджетних коштів і ухилення від сплати податків у корпорації "Єдині енергетичні системи України" завершено.

Нагадаємо, Тимошенко засудили в жовтні 2011 року на сім років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газової угоди між "Нафтогазом України" і Газпромом 2009 року. Наприкінці грудня 2011 року екс-прем'єра етапували в Качанівську колонію міста Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram