ГоловнаПолітика

Олланд змінив наближених до Саркозі силовиків

Ротацію запланували ще в лютому.

Олланд змінив наближених до Саркозі силовиків

Президент Франції Франсуа Олланд зняв друга дитинства і двох близьких людей Ніколя Саркозі з керівних посад Національної поліції, префектури поліції Парижа й управління контррозвідки DCRI.

Рішення про зміну керівників низки силових відомств було ухвалене на засіданні ради міністрів, повідомляє комюніке Єлисейського палацу.

Зміна керівників силових структур не стала несподіванкою. Соціаліст Олланд ще в лютому заявляв, що має намір "демонтувати державу UMP" - партії Саркозі "Союз за народний рух".

Новим головою Національної поліції стане Клод Баланда - колишній префект департаменту Мерт-і-Мозель, бідного департаменту Сен-Сен-Дені в паризькому регіоні і префект регіону Лангедок-Руссільон.

Головою DCRI став Патрік Кальварія - фахівець із мусульманських країн, який з 1984 року працював у службі контррозвідки. З 2010 року він очолював розвідслужбу головного управління Франції із зовнішньої безпеки.

Новий префект Парижа Бернар Буко є єдиним із трьох висуванців, близькість якого до Соціалістичної партії не викликає сумнівів. За даними ЗМІ, він майже 30 років працював у кабінетах політиків-соціалістів, зокрема, допомагаючи екс-міністрові економіки та голові Єврокомісії Жаку Делора, екс-голові МВС П'єрові Жоксу і екс-голові МВС Даніелеві Вайяну.

Нагадаємо, 15 травня Франсуа Олланд офіційно заступив на посаду президента Французької Республіки. Він здобув перемогу (51,5%) у другому турі виборів, обійшовши тодішнього президента Саркозі (48%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram