ГоловнаПолітика

Тігіпко знає, де взяти гроші на соцініціативи Януковича

Міністр розраховує на ухвалення закону про багатство, а також легалізацію зарплат.

Тігіпко знає, де взяти гроші на соцініціативи Януковича
Фото: Макс Левин

Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує, що витрати на соціальні виплати буде компенсовано за рахунок легалізації заробітних плат і робочих місць.

Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Я припускаю, що ті соцвиплати, які нині зростають, ми компенсуємо завдяки кампанії з легалізації зарплати та робочих місць", - повідомив віце-прем'єр.

Тігіпко також зазначив, що додаткові кошти для фінансування соціальних виплат можуть бути залучені за рахунок введення податку на багатство.

Він також наголосив, що знає й інші способи залучення грошей до державного бюджету без збільшення навантаження на легальний бізнес.

Нагадаємо, 7 березня під час розширеного засідання уряду Президент Віктор Янукович пообіцяв виплатити 6 млн громадянам по тисячі гривень компенсацій за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР, а також доручив уряду провести поетапний перерахунок страхових виплат шахтарям-інвалідам, підвищивши їх у середньому на 500 гривень, із травня здійснити перерахунок пенсій і до кінця 2012 року забезпечити всіх інвалідів, які перебувають у черзі, протезами й інвалідними кріслами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram