ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Кличко: з 3 червня Черновецький - нелегітимний мер

"УДАР" оскаржуватиме в суді всі рішення, які підпише після 3 червня нелегітимний мер Києва.

Кличко: з 3 червня Черновецький - нелегітимний мер
Фото: www.sport-express.ua

Із 3 червня мер Києва Леонід Черновецький позбудеться легітимності.

Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політсили.

Кличко зазначив, що з цієї дати всі підписи Черновецького під будь-якими документами будуть недійсними, а "УДАР", своєю чергою, оскаржуватиме в суді всі рішення, які підпише нелегітимний мер.

"Якщо Верховна Рада відповідальна, у чому є великі сумніви, вибори мера повинні призначити на осінь 2012 року", - сказав він.

Політик висловив здивування пасивністю парламентаріїв, які не поспішають призначати чергові вибори мера столиці. "Захист самоврядування в Києві - не менш важливе питання, ніж захист мови", - переконаний Кличко.

Він запевнив, що "УДАР" домагатиметься повернення киянам права обирати мера.

"Кияни не розуміють, чому містом керує президентський намісник (Олександр Попов, - ред.). Тому наша політична сила в парламенті домагатиметься в першу чергу змін до закону про столицю, щоб повернути Києву самоврядування", - пообіцяв лідер партії "УДАР".

"Називаймо речі своїми іменами: Попов покриває Черновецького, тому що вони - одна команда", - заявив Кличко.

Політик також повідомив, що днями представники БЮТ перереєстрували в парламенті постанову про призначення виборів мера Києва, проте невідомо, коли профільний парламентський комітет розгляне це питання, і коли постанова може потрапити до сесійної зали.

Як відомо, 3 червня добігає кінця чотирирічна каденція мера Києва Леоніда Черновецького. Найближчим часом державна влада повинна визначитися з датою виборів столичного градоначальника.

Незважаючи на те, що ні Конституційний Суд, ані профільний комітет ВР поки не готові дати чітку відповідь на запитання, коли кияни обиратимуть мера міста та депутатів Київради, основні політичні гравці вже почали свої виборчі кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram