ГоловнаПолітика

Опозиція погрожує діючій владі люстрацією

Яценюк обіцяє скласти списки причетних до репресій.

Опозиція погрожує діючій владі люстрацією
Фото: Макс Левин

Після приходу в парламент Об'єднана опозиція створить спеціальну слідчу комісію для розслідування дій нинішньої влади, пов'язаних з корупцією та політичними переслідуваннями.

Про це заявив лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Тернополі в середу, 30 травня, повідомили в прес-службі партії.

"Сьогодні від політичних переслідувань страждають не тільки Юлія Тимошенко і Юрій Луценко. Від переслідувань влади страждають десятки тисяч українців. Воно вчиняється з метою заволодіти бізнесом, прибрати з політичної арени або не дати окремим громадянам можливості виграти парламентські вибори в мажоритарних округах", - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що Об'єднана опозиція поставила собі за мету провести як антикорупційну люстрацію, так і люстрацію осіб, які мають відношення до переслідувань громадян України.

Для цього, наголосив Яценюк, у новому парламенті Об'єднана опозиція планує сформувати спеціальну слідчу комісію з розслідування зловживань сьогоднішньої влади, "які пов'язані як з політичними переслідуваннями, так і з незаконною приватизацією десятків об'єктів державної власності, які дісталися оточенню президента Януковича, і з пограбуванням мільярдних коштів під час підготовки до Євро-2012", - додав він.

"Ми хочемо, щоб в країні була законність і правопорядок, чесний суд і відповідальний генеральний прокурор. Для того, щоб ті органи, які за Конституцією мають перевіряти законність дій кожного чиновника і висувати державні звинувачення не політичним опонентам, а реальним злочинцям, - робили свою роботу", - зазначив лідер "Фронту Змін".

"Це завдання Об'єднаної опозиції, яке буде виконано після формування демократичної більшості в новому складі парламенту", - підкреслив Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram