ГоловнаПолітика

Колесніков: Україна витратила на Євро значно меншу, ніж Польща

На підготовку України до Євро-2012 залучено 29,27 млрд грн інвестицій.

Колесніков: Україна витратила на Євро значно меншу, ніж Польща
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков оцінює обсяг коштів, витрачених на підготовку до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу, в 3,6 млрд доларів.

Про це він заявив під час засідання Комітету з підготовки Євро-2012.

"Загалом інвестиції, якими займалося агентство Євро-2012, становлять 29 млрд 277 млн грн. Це інвестиції ... на аеропорти, стадіони, автодороги. Всі державні програми, які було виконано в рамках великої програми Євро-2012. Це витрати, які безпосередньо пов'язані з підготовкою нашої країни", - зазначив Колесніков.

Що стосується операційних витрат безпосередньо на підготовку до турніру, то, за словами Колеснікова, вони становлять для України 418 млн грн.

"Операційні витрати ... на турнір ... становлять 418 млн грн. Ці кошти Україна витратила на підготовку до Євро-2012, і отримає не менш ніж 1,5 млрд євро виручки - на думку всіх зарубіжних і українських агентств", - зазначив міністр .

"Республіка Польща зазнала прямих витрат на підготовку до Євро-2012 34 млрд дол. На сьогодні Україна витратила 3 млрд 600 млн дол.", - зазначив Колесніков.

УЄФА прогнозує свої доходи від проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі на рівні 1,345 млрд євро.

Нагадаємо, Польща й Україна з 8 червня по 1 липня прийматимуть фінал чемпіонату Європи з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram