ГоловнаПолітика

"Батьківщина" кличе українців на захист "душі нації"

Партія готова дати рішучу відсіч "українофобам при владі".

"Батьківщина" кличе українців на захист "душі нації"

Партія "Батьківщина" закликає небайдужих громадян 5 червня о 9-й ранку прийти до Верховної Ради і захистити українську мову.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Минулого тижня Партія регіонів намагалася протягнути у Верховній Раді України законопроект "Про засади державної мовної політики", ухвалення якого зумовить фактичне запровадження російської мови як другої державної та знищення української мови - душі нашої нації", - зазначають партійці.

"За цинічними розрахунками українофобів при владі, такий мовний популістський трюк дозволить додати Партії регіонів кілька пунктів до її спадному рейтингу, відверне увагу громадян України від провалів соціально-економічної політики Януковича: низьких пенсій і заробітних плат, зростання цін на товари, свавілля влади, порушення прав і свобод громадян, проведення політичних репресій проти лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших патріотів", - сказано в повідомленні.

На думку партії, політизація мовного питання, особливо напередодні виборів, зумовить серйозне протистояння в суспільстві і громадянський конфлікт.

"Батьківщина" готова до рішучої боротьби й обіцяє зробити все можливе, щоб не допустити ухвалення мовного закону.

"Ми звертаємося до всіх патріотів, до наших співвітчизників, яким не байдуже майбутнє України: у вівторок, 5 червня 2012 року, о 9:00 приходьте до будівлі Верховної Ради України! Беріть із собою національні прапори, встановлюйте пікети. Наше спільне завдання - дати відсіч розкольницьким планам Януковича і Партії регіонів, зберегти рідну мову, захистити Україну!" - закликає партія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram