ГоловнаПолітика

Хорошковський вимагає карати суддів за участь у рейдерстві

Уряд звільнятиме чиновників, які не захищають підприємців.

Хорошковський вимагає карати суддів за участь у рейдерстві
Фото: http://donbass.ua

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський скерував звернення до Вищої ради юстиції про притягнення до відповідальності суддів, які приймали рішення про протиправне поглинання і захоплення підприємств.

Як повідомляє прес-служба В. Хорошковського, про це він сказав під час засідання Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, яке відбулося сьогодні в Києві.

За його словами, уряд звільнятиме посадових осіб за бездіяльність у питаннях захисту інтересів підприємців.

Під час наради було розглянуто кілька питань, зокрема, ситуації, що склалися довкола "Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", публічного акціонерного товариства "Універмаг "Україна", сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Бучанське" тощо.

Перший віце-прем'єр поставив перед Генеральною прокуратурою, Міністерством внутрішніх справ і Службою безпеки завдання захищати права законних власників підприємств.

"Ситуації, які ми розглядаємо на нараді, розвиваються за одним сценарієм: суд виносить незаконне рішення, органи державної влади не реагують належним чином, унаслідок чого в законного власника відчужують майно", - заявив Хорошковський.

Він висловив переконання, що влада повинна протидіяти незаконному захопленню підприємств. "Якщо влада не вживає заходів із метою припинення або виправлення ситуації, вона фактично є співучасником протиправних дій", - додав В. Хорошковський.

Також він зазначив персональну відповідальність посадових осіб за бездіяльність у питаннях захисту інтересів підприємців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram