ГоловнаПолітика

Візити іноземців в українські в'язниці ускладнили через місіонерів

Пенітенціарна служба заперечує звуження прав закордонних громадян на відвідування в'язнів.

Візити іноземців в українські в'язниці ускладнили через місіонерів
Фото: www.refdag.nl

Державна пенітенціарна служба зазначає, що новий порядок відвідування тюрем стосується тільки іноземців, які репрезентують громадські та релігійні організації, а також окремих місіонерів-добровольців.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби.

"Упорядкування відвідин установ цими категоріями людей зумовлене значним збільшенням кількості звернень і українських, і зарубіжних, і міжнародних релігійних організацій, а також окремих місіонерів-іноземців... для проведення душпастирської роботи із засудженими", - сказано в ньому.

У відомстві зазначили, що тільки за минулий рік було організовано 109 візитів 170 представників релігійних організацій із 17 країн. Цього року - вже 38 візитів 64 представників із 15 країн.

"Тому... було затверджено й опубліковано новий порядок відвідин установ ДПтС представниками громадських і релігійних організацій і місіонерами, які є іноземними громадянами", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що цей порядок "не звужує ні за змістом, ні за обсягом права (передбачені національним законодавством) на відвідування установ виконання покарань та слідчих ізоляторів представниками громадських, релігійних організацій та окремими особами, які є іноземними громадянами, зокрема представниками офіційних міжнародних делегацій".

Нагадаємо, згідно з новими правилами, представники громадських і релігійних організацій та іноземні громадяни повинні подавати заявки для відвідування ув'язнених за 20 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram