ГоловнаПолітика

Законом про мови ПР намагається отримати додаткові 5% на виборах, - Яценюк

Депутат звинуватив ПР і діючого президента у спробі розпалити міжнаціональну ворожнечу.

Законом про мови ПР намагається отримати додаткові 5% на виборах, - Яценюк
Фото: svoboda.ictv.ua

Мета законопроекту про засади державної мовної політики - не захист прав російськомовних українців, а спроба Партії регіонів підвищити рейтинг і уникнути поразки на виборах.

Про це заявив лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV у понеділок, 28 травня, повідомляє прес-служба партії.

"Те, що вони роблять, не має жодного стосунку до мови. Соціологічна компанія R&B засвідчила, якщо буде ухвалено закон про мови, рейтинг Партії регіонів зросте на 5%. Їх цікавить тільки одне - утримання влади. Їм абсолютно байдуже до долі країни, українців, включно з російськомовними", - наголосив він.

Яценюк зазначив, що, відповідно до статті 10 Конституції України, єдиною державною мовою в Україні є українська, а єдина мова зі спеціальним статусом - російська. "Жодних утисків російської мови немає", - додав політик.

"Я звинувачую Партію регіонів і діючого президента у спробі розпалити міжнаціональну ворожнечу і розколоти країну", - акцентував Яценюк.

Нагадаємо, 24 травня у Верховній Раді відбулася масова бійка між представниками опозиційних фракцій і депутатами від Партії регіонів. Так опозиціонери протестували проти ухвалення мовного законопроекту "регіоналів" Ківалова-Колесніченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram