ГоловнаПолітика

Президент Польщі сподівається на євроінтеграцію України після виборів

Коморовський діє, виходячи з польських інтересів.

Президент Польщі сподівається на євроінтеграцію України після виборів
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський сподівається на активізацію інтеграції України та Євросоюзу після парламентських виборів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Польщі.

"Сьогодні необхідно врахувати деякий прагматизм у впливі на українську владу і водночас боротися за те, щоб Україна після виборів отримала новий шанс для прискорення процесів інтеграції із західним світом", - сказано в повідомленні.

Президент Польщі додав, що ці дії повинні поєднуватися з деяким стимулюванням до зміни закону в даний час або після виборів, щоб не можна було судити за політичне рішення як за загальні злочини.

Коморовський заявив, що у відносинах з Україною потрібно говорити мовою польських інтересів, які полягають у тому, щоб максимально наблизити Україну до західного світу.

Президент зазначив, що вирок колишньому прем'єр-міністру, лідеру партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко суперечить інтересам Польщі та України.

"З'явилося драматичне - яке шкодить з точки зору інтересів України та Польщі і польських сподівань щодо України - перешкода у вигляді вироку Тимошенко", - сказано в повідомленні.

Коморовський підкреслив, що цю проблему необхідно вирішити.

Він також закликав країни Заходу не організовувати бойкот проти України.

Нагадаємо, угода про асоціацію України та Євросоюзу була парафована 30 березня, для того, щоб вона набрала чинності, необхідне підписання та ратифікація Радою, Європарламентом і парламентами країн-членів ЄС.

ЄС вважає кримінальні справи проти Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ, неофіційного лідера партії "Народна Самооборона" Юрія Луценка головною перешкодою укладення угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram