ГоловнаПолітика

Пшонка: судові слухання у справі Макар варто зробити частково відкритими

Суд прийняв рішення про слухання справи в закритому режимі.

Пшонка: судові слухання у справі Макар варто зробити частково відкритими
Фото: http://ria.ru/

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка вважає, що судові слухання за обвинуваченням трьох жителів Миколаєва у скоєнні злочинів щодо Оксани Макар доречно зробити частково відкритими.

Про це повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зокрема Пшонка нагадав, що під час першого судового засідання державні обвинувачі у цій справі вже висловлювалися про необхідність відкритості судового процесу, проте суд прийняв рішення про слухання справи у закритому режимі.

"Якщо говорити про мою особисту позицію, то я однозначно вважаю, що слухання у справі має бути публічним, за виключенням окремих засідань, де вивчатимуться докази, що не підлягають розголошенню (тобто інтимного характеру). Це страшний, садистський злочин, який не має виправдання. І будь-які розмови про можливість уникнення злочинцями відповідальності є безпідставними. Я неодноразово заявляв і вкотре повторюю - вони понесуть покарання, усі до одного, так як це вимагає Кримінальний кодекс", - сказав Пшонка.

Він також наголосив на необхідності повторного звернення до суду з боку сторони державного обвинувачення з клопотанням про часткову відкритість судового процесу у справі Макар.

Нагадаємо, що під час попереднього судового засідання у справі Оксани Макар, яке відбулося 24 травня 2012 року головуюча суддя Олена Селіванова задовольнила клопотання адвокатів підозрюваних зробити всі наступні судові слухання закритими для громадськості та ЗМІ.

Також нагадаємо, в Миколаєві троє молодих хлопців зґвалтували та намагалися спалити живцем 19-річну Оксану Макар. Дівчина вижила, але перебувала у вкрай тяжкому стані. Постраждалій зробили кілька операцій, проте врятувати життя не змогли - 29 березня Оксана Макар померла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram