ГоловнаПолітика

Тягнибок розповів про дві колони на виборах

Лідер "Свободи" говорить про соціологічне підґрунтя.

Тягнибок розповів про дві колони на виборах
Фото: Макс Левин

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що опозиція йде на вибори двома колонами заради перемоги.

Про це він сказав учора в Чернівцях під час зустрічі з виборцями.

"Соціологія говорить, що об'єднання всіх опозиційних сил в одному партійному списку не матиме такого результату, як похід двома колонами - націоналістичною, яку представляє "Свобода", і ліберальною та соціал-демократичною, представленою об'єднанням "За Батьківщину", - зазначив Тягнибок.

"Якщо буде дві колони з опозиційного табору - одна ліберальна, а одна націоналістична, - сумарно ми можемо набрати більше голосів, аніж Партія регіонів і комуністи. Якщо із цих двох колон створити одну, то соціологія показує, що це буде мінус 7 відсотків голосів. Близько 40% виборців ВО "Свобода" просто відмовляться йти на вибори, якщо це буде одна колона. Але так само близько 15% виборців, які голосують за об'єднання "За Батьківщину", не хочуть у загальних списках бачити когось зі "Свободи" , - зазначив голова ВО "Свобода".

Тягнибок також переконаний, що його партія зможе самостійно подолати 5%-й бар'єр.

Нагадаємо, перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що списки Об'єднаної опозиції - і партійні, і в мажоритарних округах - буде оприлюднено до липневого з'їзду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram