ГоловнаПолітика

Янукович радий "черговій маленькій перемозі" України

Янукович радий "черговій маленькій перемозі" України

Янукович радий "черговій маленькій перемозі" України
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович привітав українців із "черговою маленькою перемогою" - відкриттям терміналу D в аеропорту "Бориспіль".

Виступаючи на урочистій церемонії відкриття терміналу, В. Янукович подякував усім, хто був причетний до його будівництва.

Також Президент побажав пасажирам комфорту і "м'якої посадки".

За його словами, Євро-2012 - "це той проект, який створив нам мотивації, щоб Україна змогла продемонструвати свої можливості".

На переконання В. Януковича, "Україна зробила все для того, щоб це свято відбулося і щоб не підвести тих, хто дав нашій державі це право".

"Але ми добре розуміємо, що така робота об'єднує всю державу над глобальними проектами", - сказав він і додав, що це також "інвестиції наступному поколінню, яке користуватиметься цією прекрасною інфраструктурою".

Нагадаємо, термінал D у Борисполі став найбільшим в Україні терміналом і зможе обслуговувати до 15 млн пасажирів на рік.

Його площа - 107 тис кв. м. Будівництво терміналу почалося в листопаді 2008 року. Вартість проекту - 4,8 млрд грн із залученням іноземних інвестицій.

У зоні відправлення нового аеровокзального комплексу - 61 стійка реєстрації, 18 пунктів контролю за авіаційною безпекою, 28 кабін паспортного контролю. Довжина галереї очікування рейсів у зоні відльоту - 870 м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram