ГоловнаПолітика

Колесніков очікує $1,5 млрд прибутку від Євро

Віце-прем'єр чекає на більш ніж мільйон туристів.

Колесніков очікує $1,5 млрд прибутку від Євро
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков оцінює мінімальний прибуток України від проведення Євро-2012 у $1,3-1,5 млрд.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Коммерсантъ-Украина".

За його словами, загальна вартість підготовки до чемпіонату становила $ 5 млрд, однак операційні витрати України на проведення Євро, які не будуть повернені, становили лише $55 млн.

"Я думаю, на туризмі Україна заробить у рази більше. Вважаю, мінімальна виручка становитиме $1,3-1,5 млрд. Нам дуже хотілося б, щоб український бізнес почав працювати на повну потужність. У "приймаючих" містах (Київ, Львів, Донецьк, Харків ) у нас багато ресторанів, кафе, готелів дуже високого рівня. І ви не забувайте, що загалом чемпіонат - це дуже добрий промоушн для нашої країни. Щодо інвестицій в аеропорти, то їх будували не тільки до Євро. Вони розраховані на 30-40 років, а експлуатація злітно-посадкових смуг - на 75 років. Це довгострокові вкладення", - сказав він.

Віце-прем'єр також озвучив прогноз кількості туристів на Євро.

"За прогнозами експертів - від 800 тис. до 1,2 млн осіб. Якщо ми вкладемося в ці межі, я буду дуже радий", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram