ГоловнаКультура
Спецтема
Каннский кинофестиваль

Каннський кінофестиваль роздав нагороди

Головне міжнародне журі присудило призи за найкращі фільми фестивалю.

"Золота пальмова гілка" дістається австрійському режисерові Міхаелю Ханеке за фільм "Любов". Прогнози критиків, за версією журналу Screen, здійснилися: цей фільм був фаворитом відтоді, як його вперше показали в Каннах. "Любов" - історія про двох немолодих людей, які прожили довге життя разом. Міхаель Ханеке, отримуючи нагороду із рук Одрі Тоту й Едрієна Броуді, сказав, що цей фільм - про "обіцянку, яку ми з дружиною дали одне одному".

Так Ханеке побив своєрідний рекорд - це його друга "Пальмова гілка" за три роки. 2010 року він отримав головний приз Каннів за картину "Біла стрічка".

Гран-прі журі - "Реальність" італійського режисера Маттео Гарроне.

Нагороду за кращу жіночу роль розділили виконавиці головних ролей у фільмі Крістіана Мунджіу "По той бік пагорбів". Косміна Стратар і Крістіна Флутур зіграли двох подруг, одна з яких намагається врятувати іншу від віри та релігії.

Мадс Міккельсен, який зіграв головну роль у фільмі Томаса Вінтерберга "Полювання", отримує "Золоту пальмову гілку" за кращу чоловічу роль.

Приз за режисуру - у Карлоса Рейгадаса за його "Після мороку світло".

Кращий сценарій, за версією журі, має фільм румунського режисера Крістіана Мунджіу "По той бік пагорбів".

Спеціальний приз журі вручають фільму "Частка ангелів" британського режисера Кена Лоуча - кримінальній комедії про хлопців із Глазго, які задумали аферу з найдорожчим віскі у світі.

"Золоту камеру" за кращий дебют отримує режисер Бен Зайтлін за свою роботу "Чудовиська Дикого Півдня", яку також відзначили на фестивалі незалежного кіно "Санденс" у США.

Перша нагорода - за кращий короткометражний фільм - відходить картині "Мовчазний" турецького режисера Л. Резана Йесильбаса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram