ГоловнаПолітика

Огризко прирівняв резолюцію Європарламенту до санкцій проти України

У нас буде потужний негативний вплив на все суспільство.

Огризко прирівняв резолюцію Європарламенту до санкцій проти України
Фото: Макс Левин

Резолюція Європарламенту - це вже санкції проти української влади, і наслідки будуть максимально негативними, якщо керівництво не дослухається до цих останніх попереджень.

Про це заявив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Сам факт появи такої резолюції - це ляпас Україні, ляпас усім нам, українцям. Тому що цим нас захищають від нормальної цивілізованої спільноти. Кажуть: ой, як добре, що в цій резолюції немає санкцій. Це абсурд, тому що сама резолюція - це вже санкції. Це жахливий удар по іміджу України. Як взагалі можна вести таку дискусію?" - заявив він.

За словами екс-міністра, потрібно принципово відкинути ситуацію, щоб про Україну говорили негативно.

"Наслідки будуть максимально негативними, якщо керівництво країни не дослухається до цих останніх попереджень", - сказав він.

Огризко вважає, що негативні наслідки резолюції Європарламенту позначаться на кожному українцеві.

"Насправді в нас буде потужний негативний вплив на все суспільство. І якщо суспільство не почне протестувати, публічно, на вулицях, у ЗМІ висловлювати свій протест, перспективи будуть доволі сумні", - говорить Огризко.

"Я читав, що зараз серйозно обговорюють зміни до Кодексу про працю з перспективою виходу на можливість збільшення робочого дня до 10-12 годин. Якщо вже це не спонукає до дій, тоді, значить, ми варті того, що маємо", - заявив він.

Нагадаємо, Європарламент закликав українську владу звільнити "в'язнів, яких було засуджено з політичних мотивів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram